Ympyräiset 2020-03-03T15:38:01+00:00

Lapsia inspiroivaa sisältöä

Pedagogien kanssa kehitettyä Ympyräiset-konseptia testattiin vuonna 2017 Helsingin Yliopiston Playful Learning Centerin ohjaamana lapsiryhmissä. Lapset ihastuivat Ympyräisten sympaattisiin pyöreisiin eläinhahmoihin. Testauksessa kirjojen vahvuudeksi todettiin, että ilon ja positiivisten tunteiden lisäksi tarinat antavat mahdollisuuden pohtia lasta kiinnostavia tunteita kuten vihaisuutta, kiukkua ja pelkoa sekä syy-seuraussuhteisiin ja tunteisiin johtaneita tilanteita.

Ensimmäiset Ympyräiset satukirjat ilmestyivät syksyllä 2017 Kustannus Mäkelän kustantamina. Lapsiperheissä ja päiväkodeissa on ihastuneina vastaanotettu Ympyräisten satukirjojen tapa johdattaa keskustelua tunnetaitoihin arkielämässä. Nyt kirjoja on ilmestynyt jo 9 kappaletta.

Ympyräiset-konseptin lähtökohtana on ajatus, että panostamalla tunnetaitojen oppimiseen jo lapsuudessa saavat lapset hyvät eväät menestyä koulu- ja työelämässä omien vahvuuksien avulla. Uusi kattava ja käytännönläheinen Ympyräiset Tunnetaito-ohjelma tarjoaa psykologien suunnittelemaa, omaa tietämystä syventävää käytännönläheistä materiaalia ammattikasvattajalle ja innostavaa sisältöä tunnetaitojen harjoitteluun lapsiryhmässä.

Tunnetaito-ohjelman lasten Tunnetuokiot jäsentyvät Ympyräiset satukirjojen ympärille, koska uusien asioiden hahmottaminen on lapselle mieluista ja helppoa tarinoiden avulla. Ympyräisten hauskat eläinhahmot innostavat lapsia pohtimaan ja harjoittelemaan tunne- ja kaveritaitoja yhdessä!

Ympyräiset asuvat Pouta­pilvessä

Jos joskus tähyilet oikein tarkasti taivaalle, saatat nähdä erityisen kauniin pilven. Se on Poutapilvi, jota asuttaa hauska joukko Ympyräisiä. Poutapilvessä tutustut tunteisiin: siellä kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja.

Ympyräiset ovat kaikki pyöreitä kuin kumpupilvet, mutta luonteiltaan ne ovat erilaisia. Joku hermostuu helposti, toinen haluaa hyvää kaikille ja kolmas on taitava sovittelemaan riitoja.

Räyhä Rapu 

Minäkö äkkipikainen, olen niiiin eri mieltä! Ja huonolla tuulella!! Aina kun kiukustun, muutun tulipunaiseksi. Arghh!

Sisu Kettu

Minua eivät pienet epäonnistumiset lannista. Jos en ensimmäisellä kerralla onnistu, yritän sitkeästi uudestaan. Kuono pystyyn ja eteenpäin!

Kiva Kirahvi

Sinä olet hyvä! Sinä pystyt siihen! Jokainen on hyvä jossain, ja minun lempilajini on kavereiden kannustaminen. Yhdessä selviämme varmasti, hurraa!

Pomppu Bansku

Ikiliikkuja on keksitty: se olen minä! En malta rauhoittua hetkeksikään. Olen sukkela, vikkelä ja äänekäs. Lisää vauhtia, en väsy ikinä!

Fiksu Fantti

Olen ikivanha, syväviisas ja taitava ratkomaan ongelmia. Kun vatsani on täynnä, pystyn ratkaisemaan kiperätkin pulmat. Röyh… Hupsis, anteeksi!

Siro Saparo

Kunpa kaikki pitäisivät minusta. Tykkäätkö sinä minusta? Olenko varmasti tarpeeksi pinkki ja pyöreä?

Puspus Pusukala

Sinä olet kerrassaan ihana! Paljon pusuja sinulle! Suukoin selvitään isostakin riidasta. Saanhan ainakin halata?

Pelokas Pingviini

Hui, pelästytit minut! Vo… voinhan luottaa sinuun?

Heko Kroko

Olen iloinen veikko, tykkään naurattaa muita.

Koala Karhu

Olen taiteellinen karhu ja todella lahjakas. Etenkin omasta mielestäni.

Zen Flamingot

 Me olemme rauhallisuuden mestareita. Pinkki parvemme pystyy rauhoittamaan vaikka pyörremyrskyn. Ommm…

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Mari Korkeamäki
Rounders Entertainment Oy
Puh. 040 3518882
mari.korkeamaki@roundies.fi